Bemutatkozás

Óvodánknak fő, kiemelt feladata a mozgás, az egészség-, és a környezetvédelem. Ez a minden napos nevelési feladataink között kiemelt jelentőséggel bír.

Mozgás

A mozgás, ami annyiban hangsúlyosabb, mint bármelyik másik óvodában, hogy TSMT mozgásterapeutával dolgozunk együtt, akinek a munkáját kiegészíti egy alapozóterapeuta is. Az egyébként kötelező mindennapi mozgások mellett, amit az óvodai élet magában foglal, közvetlen és tágabb környezetünkben sétákra, kirándulásokra, felfedezésekre megyünk, új lehetőséget adva ezzel a gyerekeknek a különféle mozgásformák gyakorlására.

Fókuszban a környezettudatos nevelés

A környezetvédelem terén elsődlegesen nem mesterséges környezett akarunk kialakítani, hanem gyerekeinkkel észre vetetni a természetben, a közvetlen környezetben élő lehetőségeket. A nevelés során a feldolgozott témák is minden esetben érintik a környezetvédelem fontosságát. A környezetvédelem és az egészségvédelem a szorosan kapcsolódik a mozgáshoz, nem választhatóak külön, hiszen minden esetben önmagunkért teszünk valamit! Ha egészségvédelemről akkor hozzátartozik a veteményeskertünkben saját magunk által magról nevelt vagy palántázással termelt étrend-kiegészítőként is szolgáló zöldségek.

A környezetvédelemhez szorosan hozzátartozik az újrahasznosítás, illetve a szelektív gyűjtés, ami ma már szinte minden intézményben elvárás. M,i azt gondoljuk hogy ezt kisgyerekkorban elkezdve és a mindennapok részévé rutinjával téve egy nagyon fontos útravaló, amit a gyerekeinknek útravalóul  adhatunk. Nagyon sok kézműves, illetve barkácsolást újrahasznosított anyagokból próbálunk megoldani, de minden esetben szempont az esztétikus kivitelezés. Nem csak azt akarjuk elérni, hogy valami készüljön, hanem azt, hogy abból értékes dolog készüljön! Ennek a megláttatása a fontos nevelési cél! Az újrahasznosításnak az értékteremtés a lényege és nem CSAK a szemét csökkentés.


Szívből reméljük, hogy a szülők a segítőink lesznek ezekben az elképzelésekben, hogy a gyerekek kiegyensúlyozott testi és lelki egészséggel bíró, maguk körül értéket kereső és teremtő emberekké váljanak. Tudjuk, hogy ez nem egy év alatt érlelődik, még csak nem is az óvodai három, illetve négy éve alatt, de az alapnak mindig stabilnak kell lennie, hogy csodás dolgok épülhessenek rá. Ha ehhez hozzájárulhattunk, akkor megtettük azt, amiért ezt a pályát választottunk!

Bízunk benne, hogy a gyerekek is és a szülők is örömmel emlékeznek majd vissza az óvodánkban eltöltött évekre!

Kapacitás

1000 nm jól felszerelt játszó udvar, három csoportszoba, tornaterem, fejlesztőszoba, sószoba,

 A hitvallásunk, hogy nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet, ezért nálunk a gumicsizma, vízálló nadrág és esőkabát kötelező.

 A gyerekek mindennap játszanak, levegőznek az udvaron. Minden csoportnak elkülönített veteményese és virágágyása van, melyekről maguk gondoskodnak.

55 nm-es kiválóan felszerelt tornatermünk a TSMT és a szenzoros mozgásfejlesztő tornák színtere. Rengeteg fejlesztő eszköz és mászófal várja a gyerekeket.

Abban a kiváló helyzetben vagyunk, hogy óvodánkban nincs pedagógus hiány, csoportjainkbanban 6 óvodapedagógus, 3 dajka és egy pedagógiai asszisztens várja a gyerekeket!

Csoportjaink

Óvodákban olyan nevelőtestület dolgozik, akik rengeteg innovatív ötlettel rendelkeznek, amelyek mind színesítik a gyerekeknek az óvoda életét. A mai kor szellemiségének megfelelve, de mégis kompenzálva ennek nehézségeit szeretnék segíteni az ide járó gyerekeket, megmutatni nekik azokat az értékeket, amelyek nem mulandóak. Pedagógusaink egyéni kompetenciáját, egyedi személyiségét, tapasztalataikat használjuk fel ehhez.

Csoportjaink engedélyezett létszám 20-20-19 fő. Mindhárom csoportunkban két óvodapedagógus, egy dajka és estenként pedagógiai asszisztens segíti a gyerekeket. A pedagógusok közül az egyik feladata az angol nyelvi fejlesztés.

Iskolaelőkészítő nagycsoportunk csoportszobája kiegészül egy belső udvarral, mely lehetőséget ad a differenciált foglalkoztatásra.

Óvodánkban a „Nyitott ajtók/Open door” szemlélet működik, mely lehetővé teszi a gyermekek számára a csoportszobák mindegyikében való szabad mozgást. Szívesen mesélünk erről személyesen.

Elérhetőségeink

Megközelíthető:

  • HÉV : Békásmegyer megálló majd 5 perc séta
  • Busz: 160, 34
  • Autóval , az óvoda környékén a parkolás ingyenes